25 Jaar Fontys

Cross-mediale campagne op maat.

Image Image
Fontys Hogescholen
  • Fontys campus Eindhoven
Date
  • Februari - Juni 2022
Onze diensten
  • Creatie & design instagram room
  • 3D Custom banner design
  • Video en foto content productie
  • Creatie 3D animatie met beamer
  • Custom made Instagram & Facebook (AR) filter
  • Integratie dynamische QR code
  • Offline polaroid activatie

DOELSTELLING

Fontys bestaat 25 jaar en dat moet gevierd worden. Voor deze speciale viering wilde Fontys zowel online als offline zichtbaarheid creëren met een leuke activatie. Het doel was vrij simpel: samen vieren dat Fontys 25 jaar is geworden. Dit moest gebeuren op 7 verschillende locaties in 4 maanden tijd.

Na overleg is besloten om een instagram room geheel op maat te bouwen, met als idee een portaal naar de toekomst. We vieren 25 jaar Fontys in het verleden en in de toekomst. Voor de toekomst is flink uitgepakt met wat technische snufjes. Er is gebruik gemaakt van een 4K Ultra-short throw beamer met een 3D-animatie die iedere dag tussen 08.00 – 18.00 automatisch in loop afspeelde. Deze werd geprojecteerd op de ‘custom designed’ banners met. Voor het publiek was een platform met een lichtgevende ring op maat gebouwd, om door het portaal naar de toekomst te stappen.

Het geheel is aan elkaar gehecht met een eigen Instagramfilter. Leerlingen konden door het posten van een filmpje of foto met de filter op hun tijdlijn, een op maat gemaakte brimless cap (een pet zonder klep) winnen! Voor deze activatie was dus ook een speciale win-actie opgezet.

Fontys is als klant geheel ontlast van het onderhoud, plaatsen en ver-plaatsen van de gehele activatie. Al met al een geslaagde actie vol lachende deelnemers! Dankzij onze dynamische QR-code konden wij met trots vermeldden dat de Filter tot 11.000 is gezien.

"Wij creëren ervaringen, die wij zelf zouden willen meemaken."

Kelian Cieslak
Fontys Instagramroom
Banner op maat
Portaal naar de toekomst
Het proces achter het idee.

Met grote regelmaat komen klanten met een concept, maar is het creëeren van de inhoud aan ons. Ook bij dit project is het idee van het ‘portaal naar de toekomst’ de uitwerking van onze Masters. Ons team heeft zichzelf diep gebogen over de doelstelling en de mogelijke concepten die hier zouden passen.

Om deze concepten visueel te kunnen communiceren, realiseren wij altijd een 3D-mockup van het idee. Met deze mock-up is een weergave van alle hoeken mogelijk, waarbij de klant het beste inzicht krijgt over hetgeen wat ze daadwerkelijk afnemen. De 3D-mock evenals de inhoud hiervan (mogelijke banners of artwork) worden geheel op maat gemaakt. Deze zijn dan ook geheel rechtenvrij en overdraagbaar voor toekomstige projecten.

In dit geval was er gekozen voor 6 banners, in deze 6 banners zat uiteraard de huisstijl volledig verwerkt van de klant. De productie wordt pas gestart na duidelijk akkoord van het visuele 3D concept. Het mogelijke artwork wordt hier ook in vewerkt, zodat er geen miscommunicatie ontstaat over het uiteindelijke product.

PLAY ME!

May the experience be with you.

Masters of experience
  • Share:
Master of Experience. © 2022. All rights reserved.
All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners.

Samenwerken? Graag!

Geef ons vage doelen en ideeën,
dan zorgen wij voor een pitch op maat!

Locatie Amsterdam

Limmerick 56
1046 BH Amsterdam
NEDERLAND

hello@mastersofexperience.nl

+31 6 19923048

Locatie Eindhoven

Geldropseweg 59C
5611 SC Eindhoven
NEDERLAND

design@mastersofexperience.nl

+31 6 20 51 86 76

The ultimate experience

©2022 Masters of Experience
contact-section